My Followers

Tuesday, October 19, 2010

CILI PADI

Jam menunjukkan pukul 4:20 pagi...
tibe2 aku rasa lapar dan rasa nk makan...
teringat time duk kt ostel dulu ..
klo mkn megi , nk bg naik nafsu kena taruk cili padi
APA ?
CILI PADI ?
yupp ... cili padi @cili api @ lada kecik
ni ha ghupenye klo tak tau



masa kt ostel mane la nk dpt cili padi , lain la kt umah leh petik je kat pokok.
so, aku slalu pesan kt sape2 yg balik kg atau kuar bndar tlg belikan cili padi .. hehe

cili padi dan aku tak dapat dipisahkan
mkn megi, aku akan hiris kecik2 dan rendam bersama megi dan air panas (kat ostel takde dapur ok! )
tp klo mkn nasi cukup aku ratah2 begitu saja dgn penuh sopan santun

BEST GILERRR ... !!!

bila dah duk umah sewa , cili padi tak penah aku lupakan ..
blik kg, aku akan kutip byk2 kt pokok cili mak aku .. byk2 kire nk wat stok la .. nk beli mahal gak tau.
tp cili ni kan cepat kecut dlm seminggu je leh tahan even taruk dlm peti ais.
arhh .. tak kire la tu yg penting cili padi sentiasa ada dlm simpanan.
klo masak telur dadar, nasi goreng atau sardin , cili padi tak sah tak habis segenggam...
erkk .. penah ada org tegur tak elok makan cili byk sgt , makan pedas tak elok utk kesihatan seorg pmpuan , tp entahla ...
 AKU SUKA SANGAT
hehe .. bg korang yg tak penah try makan pedas atau makan cili padi .. aku syorkan jgn cuba .. sebab nanti jadi cam aku yg takleh klo xde cili padi .. rasa tak sempurna je ...

hik hik hik ... ^_^

2 comments:

Anonymous said...

ko sama ngn aku..dr kecik smpai dh de baby still xleh idup klu xde cili padi! laki aku marah klu mkn byk tp time dia xde aku lantak byk2..time beli cili pun aku sorok lam handbag..tkt dia tau aku bli cili byk.. dia xsuka mkn pedas so tpksa la korban jiwa raga aku time msk xtaruk cili..hati rs pedih klu xmkn cili..mkn xde feel..td msk dapur tgk cili dh abih..ilang feel nk msk..nnt krg aku nk ajak laki aku mkn kat kedai..ayang maleh nk msk coz cili padi xde!!

Eda Amisha said...

hik .. hik .. gile lawak beli cili sorok lam handbag .. hahaha ..;p
hmmm betol tu org suka mkn cili je tau feel dia.. klo makanan tawar n tak pedas rasa hambar je hidup ni .. ekeke ...
p/s: thanks sbb masa kt ostel dulu ko slalu tlg beli cili padi utk aku, aku takkan lupa tu .. ahakz ^_*

Post a Comment

Sila lah komen ... hihihi ... =D

Pihak Penaja :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...