My Followers

Friday, October 28, 2011

Rugi Tak Baca !!


Hemmm ...

     Lagi 4 hari kita semua akan menyambut bulan November .. 
Dengar-dengar bulan 11 ni ramai yang nk melangkah ke status baru dlm hidup mereka . 

Ada yang nak buat majlis merisik , bertunang dan ada juga nak menikah .. 
hmm ... rasanya yang bercerai pun ada kot ... 
upss !!!

     Bagus .. bagus .. bagus .. Alhamdulillah elok la tu , niat yang baik la nk mengakhirkan perhubungan percintaan tu ke arah yg lebih serius . Msti ramai yang dah cop tarikh cantek 11.11.2011 kan ? 

Aha, x payah bajek artis la uoll ... yg penting majlis korang tu sempurna tanpa ada cacat cela. Baru la best dan meninggalkan memori yg manis dlm hidup korang. Daripada tarikh je cun tp majlis tunggang langgang tak syok jugak ..

    Ada beberapa rakan FB yg dah invite aku utk majlis perkahwinan mereka .. ada juga beberapa org yg nak bertunang tp nak buat senyap-senyap ... taknak publish lg la kononnyer .. 

Well, taktik lama uol.... haku dah buat da taktik tu dulu ... muahaha ... ;p . Lagipun dengan kecanggihan teknologi skg tak yah la nak sorok2 .. FB skg pun dak kurang privacy , wall korang dapat diintai oleh bukan friend skalipun . 

Lagipun kalo korang cerdik, sila delete komen2 kt wall yg boleh meng'kantoi'kan korg tuhh.. Nak buat senyap2 tapi klo mber2 korang da bising ucap tahniah bagai aper kes ... wek ;p .

    Ahh .. tak kisah la tu kan .. sendiri makan pengat sendiri mau ingat .. Oklah, entri kali ini khas aku tujukan pada bakal pengantin atau Bride To Be . Hmmm ... nak kawen da ye ... bagus2 ... Tapi ada BANYAK perkara yang korang kena fikir sebelum bersedia menjadi seorang isteri .

     Aku rasa klo korang nak kawen , baik korang tanya betul2 dalam hati … betul ke aku nak kawen ? dah bersedia ke aku nak jadi isteri orang ? Klo aku pregnant aku leh jadi mak org ke … ?

     OK semua soalan ni wajib dijawab dgn jujur sbb nak kawen tu korang bukannye jiran sebelah atau nenek sedara korang . Plz jangan kawen sbb ORANG LAIN yg suruh melainkan ko redha dgn perkahwinan tu .. Paham maksud aku kan

    Klo redha harus la uol da pg kursus kawen bagai tapi rasanya kt Kursus Pra Perkahwinan tu x cite detail apa yang korang perlu tempuh di alam perkahwinan . Masa dalam perkahwinan segala-gala yang korang lalui adalah bergantung pg korang sendiri . ( Sape da kawen msti setuju apa aku cakap nih …).

   Maksudnya klo korang jadikan perkahwinan itu bahagia .. maka bahagia la hubungan itu . Tapi klo korang pilih sebaliknya .. yang menanggungnya adalah korang sendiri . Sesungguhnya perkahwinan itu menyatukan 2 jasad , 2 jiwa dalam 1 nafas yang sama …

Sebenarnya banyak lg aku nak cakap tp lain kali la ye …. Hehehe :)


2 comments:

Yana Shaiful said...

sy dh bc..sy x tergolong dlm golongan org yg rugi.. i likeee dis n3:=)

Eda Amisha said...

hihi .. tq yana :)

Post a Comment

Sila lah komen ... hihihi ... =D

Pihak Penaja :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...