My Followers

Tuesday, November 29, 2011

Memang benar aku sudah jatuh cinta ...



isk ... kenapa ni ...
kenapa 2 , 3 menjak ni rasa lain macam ?
rasa rindu ...
resah gelisah ...
makan tak kenyang ...
mandi tak wangi .. eh ? huhu ..
emmm .... rasa macam jatuh cinta .. 
serius !
rasa jatuh cinta ... 
memang benar aku sudah jatuh cinta ...

tapi jangan salah faham ... aku jatuh cinta pada suami sendiri ... 

Hmmm ...lagi beberapa hari genap 6 bulan kami berkahwin . Perasaan sebelum kawin dan selepas kawin sangat berbeza . Sayang sebelum kawin lain , sayang selepas kawin lain ... Lepas kawin rasanya lagi super duper sayang ... makin melimpah ruah perasaan tersebut . Kenapa ye ? Pelik jugak ... 

Dulu sebelum kawin , masa jadi pakwe makwe / tunang ... rasa biasa je ... sayang2 gitu je ... kejap rasa sayang , kejap rasa nak pelempang ... Almaklumla asyik gaduh memanjang ... Pastu macam pasang surut je kejap feeling cinta tahap cipan . bila gaduh2 manja feeling menyampah tak henggat ...

Tapi bila dah kawin ni , perasaan tu dah bertukar. Entahlah . Mungkin sebab beliau ialah suami ... Iye , suami yang sah disisi Allah ... yang halal disisi Islam ..Jadi perasaan itu telah di upgrade ketahap yang lebih mulia. Perasaan cinta pada suami  melebihi segala-galanya buat masa ini ...

Namun begitu , aku ada pesanan buat anda yang lain :

Jangan Mencintai Seseorang Setinggi Langit Kerana Langit Boleh Runtuh..

Jangan Mencintai Seseorang Sedalam Lautan Kerana Lautan Boleh Surut.. 

Jangan Mencintai Seseorang Sebesar Dunia Kerana Dunia Boleh Hancur… 

Cukuplah Mencintai Seseorang Sehujung Kuku, 
Walau Kecil, 

Walau Selalu Dipotong, 

Ia Akan Selalu Tumbuh….




Kerana Aku ... Eda Amisha


AKU TAHU SIAPA DIRI INI
AKU SEDAR SIAPA DIRI INI

AKU MUNGKIN TIDAK SECANTIK DIA
AKU MUNGKIN TIDAK SEGEBU DIA
AKU MUNGKIN TIDAK SELANGSING DIA
AKU MUNGKIN TIDAK BERPELAJARAN TINGGI
AKU MUNGKIN TIDAK PERAMAH
AKU MUNGKIN TIDAK ADA KEISTIMEWAAN

AKU HANYALAH WANITA BIASA

AKU HANYALAH INSAN BIASA

YANG SENTIASA MAHU MENJADI LEBIH BAIK 
DARI HARI-HARI SEMALAM

NAMUN AKU PERLUKAN SOKONGAN
DAN BUKANNYA

KUTUKAN

SINDIRAN

KECAMAN

AKU HANYA MAHU MENJADI DIRI SENDIRI

KERANA AKU

- EDA AMISHA -



Monday, November 28, 2011

GIVEWAY Lil'Qarmaa DARI CIK FA



Alhamdulillah semalam dapat pelawaan dari Cik Fa join Giveaway blogshop Lil'Qarmaa. 
Eh, siapa Cik Fa ni ? 
Ha cepat klik sini kalau nak berkenalan. :)

  Kalau uol nak tau , sekarang Cik Fa tengah buat contest pasal Lil' Qarma sebab bulan depan 
besday beliau & pembukaan blog Lil' Qarmaa. 


Kalau nak jenguk blogshop tu klik sini .


Bila baca contest je terus aku macam ... wahh .. teruja nak masuk ni … 
cepat2 belek syarat yang perlu dipatuhi  ,
tapi sebelum aku buat keputusan nak join haruslah aku survey dulu blogshop Cik Fa ni …
Owhh ... 
rupanya blogshop Lil' Qarma menjual pakaian wanita, shawl dan aksesori ... 
mmg taste aku la ni … 

Aku mmg gile shopping online … 

Tengok ,
 tak pasal2 aku dah terjebak nak membeli belah kat Lil'Qarmaa Blogshop. 
Paling tak leh tahan bila Visi & Misi nya ialah :
Kami akan cuba menyediakan item yang cantik untuk si cantik semua kelihatan super duper cantik...

Hamboi ,,, 
terus aku perasan aku tergolong golongan yang disebutkan ittew … 
boley ? 

Ekekekke :P

Bila diperati betul2 mmg semua baju yang dijual 100% menepati citarasa wanita semasa 
cam aku ( hah ? )

Ok ... 

cuba korang tengok ye ... 
contoh aku bagi untuk item :
SAFFIYA BUTTONS LONG SHIRTS 
iaitu kemeja yang mempunyai butang sehingga kebahagian bawah... 
Harga yang ditawarkan sangat berbaloi cuma 


RM 65 dan pastinya tanpa caj hantaran !!





Fuhhhh … mmg terbaek la ... dahla kemeja ni boleh dipakai pelbagai cara.. 
Mahu menutup butang sehingga ke bawah ? 
Ianya akan kelihatan seperti dress labuh … atau suka menutup separuh butang atau tidak menutup butang langsung? 
Ianya akan kelihatan seperti cardigan. 
Kemeja ini juga boleh dipakai bersama plain dress, hight waist skirt 
atau dengan jeans. 

Sangat cantik uol !!

♥ ♥

Lagi 1 yang menarik perhatian aku ialah :


AMEERA BEADED DRESS 

yang cantik dan semestinya sopan... sesuai dipakai ke majlis formal atau informal...beaded di bahagian neck yang klasik menambahkan lagi keayuan si pemakai.. 

Harganya ? 

Hanya RM70 dan lebih penting FREE POSTAGE ! 





Mana korang nak dapat lagi dress yang cun melecun camni ? 
Nak pakai g kenduri mmg sesuai lah , nampak kelainan sikit kan … 
yang penting ianya sopan dan menutup aurat.

Kalau korang nak tengok item lain yang dijual oleh Cik Fa di blogshop beliau , 
jangan segan silu klik sini
Pasti akan ada item yang korang berkenan . 

Percayalah !


Eeee .... geli la !


Entri kali ni agak meloyakan . Jika anda sedang makan sila jangan baca . Huhuhu ...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Ok,  siapa diantara kita gemarkan kebersihan ? 
Aku yakin semua orang gemar , suka , minat akan kebersihan . Kebersihan lambang keperibadian kita. 
Betul tak ?
kali ni aku nak bawakan topik yang agak klishe iaitu kebersihan tandas . Aku gelarkan toilet k dlm coretan kali ni ...




Sebenarnya aku tak paham di zaman milenium cam sekarang ada lagi warga Malaysia yang sengaja membina toilet di luar kediaman masing-masing . 

Atas alasan apa ye ? 

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



Busuk kah kalau toilet di bina di dalam rumah ? Bukankah kebanyakan kita memiliki toilet sendiri dalam kamar tidur masing-masing ? 

tak busuk pun ! 

Busuk ialah bila anda tidak mencucinya selepas guna. 
Atau pun tersumbat baru lah mengeluarkan aroma yang uuuweeeekkkkkk ..... 
Bukankah setiap toilet dibina bersama-sama tangki pembentungan ? 


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




Cuba anda bayangkan jika sakit perut memulas-mulas di tengah malam pekat , dalam keadaan hujan lebat , cirit birit yang datang hampir selang 7 minit ... 
Anda terpaksa bergegas ke luar rumah yakni dibelakang rumah yang sunyi ... 
keseorangan ... 

Ohhhh . Alangkah lecehnye ... 

Ada terpaksa memakai selipar dahulu , 
memasang lampu , 
berjalan dalam hujan 
dan baru bertemu ruang yang sesuai untuk melepaskan hajat . 

Tidak kah itu sesuatu yang rumit ?

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




Lebih malang bilamana toilet tersebut tidak mempunyai paip . Apatah lagi flash .

Bertambah sengsara jika sebelum anda masuk , seseorang sebelum itu baru selesai membuang apa yang dihajati ...
sejurus saja beliau menghabiskan sepapan petai ....

uuuuhhhhhhh .....



korang suka tak toilet yang bersih ?



Masa aku kecik-kecik dulu mungkin tak kisah sangat . Masuk je mana-mana jamban dalam Malaysia ni ... Yang kat umah sendiri pun aku buat tak tau je .. tapi bila meningkat dewasa camni aku da jadi super duper sensitif plak ...  Memang tak boleh blah kalau terpaksa masuk ke tandas yang sangat tidak selesa itu ...


Bukanlah aku ni baget bagus sangat ... 
tapi aku suke keselesaan . 
Lagi pun hidung aku ni power ... cepat menangkap aroma yang berbilang bau ... huhu ..


Aku harap kita semua jagalah kebersihan toilet kita . 


Basuhlah

Bersihkanlah

Cucikanlah

Tenyehlah

Harumkanlah


gunalah apa-apa saja bahan pencuci asalkan segala keladak itu tertanggal ... 


TOLONGLAH 










Saturday, November 26, 2011

perkara buat aku bengang ?



korang nak tau tak perkara apa buat aku bengang ?





1. Bajet tau pasal aku ...

Heh ! Ko sape ? Best friend aku ke ? Sory sket ye ... aku takde bestfriend aih ... x perlu la baget tau segala2 pasal aku padahal ko tak tau apa-apa. Setakat ko kenal aku time skolah dulu pastu ko fikir ko kenal aku sangat2 la ?! 
oh tidak ye. harap maaf . 
Aku mmg x pernah suka manusia yang bajet tau semua pasal aku melebihi diri aku sendiri ... hahhaha lawak kan ? Aku pun tak tau tapi ko lagi tau ? Huh hebat .. hebat .... Pastu sibuk nak amik tau hal aku padahal aku ni sebesar kuman pun tak berminat nak amik tau pasal ko ... 
Heloo .... Aku kalo tak gemar , aku duk jauh-jauh je .. tak kan dekat , tak kan rapat , tak kan pandang . Ha tak paham lagi ? Tapi pelik sangat2 bila ada manusia yang 'teringin' sangat nak amik tau hal aku sampai tanya kat orang itu , orang ini ... 
fuhhh ... aku ni artis ker ko minat sangat nak tau tu ? 






2. Kacau waktu tidur ...

Ini mmg pantang tol la ... hik hik hik ... weh , aku tengah sedap tido ko kacau pe hal ? sibuk call la , kalo betul emergency takpe . Ada gak yang sengaja buat bising time aku tidur . Busuk ati ko kan ? Ko melalak , ko pasang cd korea kuat2 ... 
Aiii ... ko tak nampak ke aku tengah tidur sebelah tu ? Ada gak duk bergayut dengan couple masing2 ... cakap slow takpe gak . Ini time merengek saje dikuat2kan suara ... puiii ... meloya tau tak .





3. Pandang aku lama2 ...

Kui kui ... ini lagi tak leh blah .... Ko kenapa bedah ? Asyik betul ko pandang aku ... tapi bila aku pandang ko balik , ko buat muka takde pape . 
NAPE ? 
Hidung aku ada 3 lubang ke ko pandang beria sangat tuu ? Tapi bagus jugak sekurang2nya ko selalu pandang aku, berbanding ko yang tidak dipandang sesape ... tetttt !!!


# ini adalah luahan hati dikala bengang melanda . maaf jika anda tidak berkenan dengan entri ini .


Segmen Cik Bunny: Jom Blogwalking!

nak join tak??
rajin2 kan la mouse tekan banner cik bunny ni tau...

v
v
v
v



ini syarat 2:
= Tak perlu buat entri. kalo rajin buat thanks banyak2 ^_^
= Join group Gedung Ilmu dan Like Post sini: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=216551698375661&id=136884719675917
= letak URL blog korang ke entri ni berserta nama FB korang. kalo kat tempat lain Cik Bunny tak terima =pTarikh tutup: 15 Disember 2011 (mungkin diubah bila2 masa)
                                                                                                                

Friday, November 25, 2011

GIVEAWAY : IRINE NADIA nak kasi MIRACLE TAB for FREE

Salam semua ....

Alhamdulillah tadi tengah fb ternampak post Irine Nadia nak buat giveaway ... ape lagi cepat2 pasang hajat nak join . Sebabnye hadiah yang ditawarkan buat aku menggelupur nak .... ekekkekeke ....
satu set MIRACLE TAB taw !!! huhu !! produk skin care yang ku idam idamkan selama ni ... nape ko mengidam plak eda oiii ? ko pregnant ker ? haippp ! xkan aku nk makan sabun kott ... wuwuwuwu =..=
nak tau tak nape aku nak sangat produk nih ?




Produk ni boleh mencerahkan & meratakan warna kulit secara keseluruhan ... WAHHHHHH !!! suke suke ... ! 
pastu yang paling best skali dapat mengurangkan parut , menghilangkan & membasmi jerawat degil . Perghhh ... yang ni aku tak leh tahan. Memang tepat untuk kulit aku ni .... lagi produk skin care ni dapat menambahkan keanjalan kulit & anti penuaan ... Huishh ! korang tak teringin ke ? awet muda tuuuu ~~~~


pastu kan bukan setakat untuk kulit jer , produk Miracle Tab ni pon dapat merangsang pertumbuhan rambut & menguatkan kuku. Pendek kata dapat mengoptimumkan kesihatan secara menyeluruh. 


Ya ampun aku rasa inilah produk yang aku cari-cari selama ni ... tidak syak lagi !! sebabnye aku dah lama teringin nak smooth kan skin aku ni secara keseluruhan ... korang tau kan dulu aku penah dpt penyakit ekzema ? :(
so, ini la produk yang dapat selesaikan masalah aku nanti . Insya Allah . 
Korang apa tunggu lagi ? Jom order kat Irine Nadia ... :)
klik sini kalau nak join ye:)



Suka tengok mereka ....



Hello
Selamat malam
bagi yang belum tidur ... hihi 


kali ni nak cite pasal retis la pulak , asyik pasal diri sendiri je ...
kang korang jemu pulak ...


oh ye,
korang mesti ada meminati artis atau selebriti tanahair kita kan ?
aku pun tak terkecuali 
=..=


tapi
kali ni aku nak tunjuk siapa yang aku minat
bukan nak tunjuk siapa paling baik , paling alim, paling sopan ,


ini adalah pandangan peribadi aku
kerana bagi aku rupa paras mereka tersangat cantik
bagi pandangan mata aku


cantik itu subjektif
pandangan kita pastinya tak sama


kau ckp laki kau hensem
tp aku rasa laki aku lg hensem
camtula contohnya .....


selera kita tak sama kan ? 
wuwuwu ....


jom tengok retis mana yang aku minat sangat neh ....


________________________________________________________________________


1.


'
'
'
'
'
'
'
'



Noor Neelofa Mohd Noor 




Juara Dewi Remaja 2010






Tarikh lahir: 10 Februari 1989






Asal: Pasir Mas, Kelantan





________________________________________________________________________



2.



'
'
'
'
'
'
'
'



Diana Danielle Danny Beeson







Lahir di Houston, Amerika Syarikat







Dibesarkan di Kuala Lumpur sejak berusia dua tahun





Tarikh lahir: 22 November, 1991





________________________________________________________________________




3.



'
'
'
'
'
'
'
'



Nur Fasha Sandha bt Hassan



Tarikh lahir: 28 Mac 1984




Lahir di Johor Bharu





Di besarkan di utara Semenanjung Malaysia



__________________________________________________________________________




ok 


itulah diantara tiga artis yang bagi aku ada daya tarikan tersendiri

mungkin ramai yang tak sependapat dengan aku

tapi takpela

lain orang lain taste


kan ?


okbai ~



Pihak Penaja :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...