My Followers

Saturday, December 31, 2011

Goodbye 2011 , Welcome 2012

Salam semua.

Lagi beberapa detik , 
kita semua akan meninggalkan tahun 2011 yang penuh suka duka . 
Dan YES !! 
bagi aku sendiri secara peribadi sangat menyukai 2011 
kerana sarat dengan pelbagai peristiwa penting 
dalam hidup ini ...

Untuk tahun 2012 , aku berdoa semoga segala urusan berjalan lancar ... semoga yang aku impikan menjadi kenyataan ..

Ya Allah Ya Tuhanku,
Semoga pada tahun 2012 ,
 aku dilimpahi kejayaan, 
kesihatan yang baik 
dan kebahagiaan dalam kehidupanku ...
Amin Ya Rabbal Alamin




Tuesday, December 27, 2011

cerita2 lawak

Salam mesra ...

Apa khabar semua , sihat ?
Ok harap sihat je , tak demam , tak selsema , tak batuk ...
lagi beberapa hari tahun baru menjelma . Dah ada azam baru ke ? Hihi ...

Actually sekarang kepala tgh serabut , macam2 hal nak fikir ...tapi itu lain kali kita cerita k ...
jom layan cerita2 lawak ni ... bagi legakan minda yg runsing ...

....................................................................................................................................................................


Setelah mendapat khabar kemalangan jalanraya yang menimpa suaminya, 
Tipah terus berkejar ke Hospital.


Tipah : Doktor, bagaimana keadaan suami saya?
Doktor : Siapa nama suami Puan?
Tipah : Err...Jiman Bin Seman, Doktor... 
Doktor : Sebentar ye. Saya periksa fail pesakit nie. Hmmm, lukanya tak parah. Cuma calar-balar sikit di tubuhnya. 
Tipah : Syukurlah...lukanya tak parah. Saya risau betul. Err...di mana suami saya, Doktor? 
Doktor : Ada di bilik Mayat



....................................................................................................................................................................


Seorang anak bercerita kpd ayahnya bagaimana dia membayar tambang bas ketika pulang dari sekolah tghari tadi.


Anak : Ayah, td boboi balik naik bas.
Ayah : Ehh. Pak Karim tak jemput boboi ke hari ni?
Anak : Tak.
Ayah : boboi ada duit ke nak byr tambang?
Anak : ada ayah. Tp pacikk bas ckp kurang seposen.
Ayah : tambang bas bape sen ?
Anak : 60 sen.
Ayah : Boboi ada bape sen ?
Anak : 50 sen je.
Ayah : aikk. Hbs tu, mcm mane boboi bayar tambang ?
Anak : boboi kan ada 50 sen, boboi bt 'muka seposen'. Cukuplah 60 sen.
Ayah : err..


....................................................................................................................................................................



Cikgu Shida merupakan seorang guru yang mengajar di sebuah sekolah rendah di utara tanah air. Pada suatu hari, sedang Cikgu Shida berehat di kantin, salah seorang anak muridnya datang kepadanya dan bertanyakkan satu teka-teki.


Anak murid: “Cikgu..cikgu pandai tak?“ 


Cikgu Shida: “Mesti la pandai..kalau tak pandai mana boleh jadi cikgu.“ 


Anak murid: “Hm..kalau cikgu pandai, cuba cikgu jawab teka-teki ni..“ 


Cikgu Shida: “Teka-teki apa?“ 


Anak murid: “Ulat Gonggok berapa kaki?“ 


Cikgu Shida: “Hmm..apa yang cikgu tahu ulat Gonggok ada 100 kaki..“ 


Anak murid: “Salah..“ 


Cikgu Shida: “Em..99 kaki..?“ 


Anak murid: “Salah!“ 


Cikgu Shida: “Habis tu berapa??“ 


Anak murid: “Cikgukan pandai..cikgu teka la…“ 


Cikgu Shida: “Hmm……..cikgu tak tahu la..kamu tahu ke jawapannya..?“ 


Anak murid: “Jawapannya…tak sampai satu kaki pun sebab ulat gonggok kan pendek je….hihihi……..“ 


Cikgu Shida: “@#$^amp;#*^@*(!“ 



....................................................................................................................................................................


Suatu hari Aiman keluar bersama ibunya menaiki kereta....
Tiba di satu simpang, Ibu menekan hon pada Pak Ali, ketua kampung. 


Aiman: Mama, kenapa mama hon dkat Pak Ali? 


Mama: Oh, Sebab kalau kita jumpa kawan naik kereta, kita hon sebagai "hai". Pak Ali tu kan kawan mama. 


Aiman: owh, mcm tu ke. 


Tiba di satu simpang lagi, seekor lembu berhenti di depan kereta Aiman, lalu ibunya membunyikan hon. 


Aiman: mama.....sejak bile mama jadi kawan dengan lembu? 


mama: Huh? [dlm hati:!@#$]


Friday, December 23, 2011

Saya tahu ...



Saya tahu saya tak cantik
Tapi
Saya berusaha untuk lebih cantik

Saya tahu saya tak alim
Tapi
Saya berlumba untuk makin alim

Saya tahu saya tak hebat
Tapi
Saya cuba untuk terus hebat


SLOW & STEADY
WINS THE RACE







Bila saya boring saya buka ...


Bila saya boring
saya buka blog
bila saya buka blog
saya suka jalan-jalan
jalan dan jenguk dan singgah dan lepak
dekat blog - blog pilihan hati saya




Bila saya mahu ketawa 
saya buka blog YUYU dan CIK EPAL

Bila saya mahu tips kecantikan
saya buka blog AMOI HEAXA dan FYNA

Bila saya nak belajar mekap & pakai shawl
saya buka blog ZOEY dan AYUN AYUNAR

Bila saya lapar dan mahu belajar masak
saya buka blog MAT GEBU dan YANA SHAIFUL

Bila saya mahu cerita yang aneh dan misteri
saya buka blog AKAK dan TAO TAU AJER

Bila saya mahu lihat gadis comel
saya buka blog MISA SAKURA dan HAZANIS

Bila saya mahu tutorial blog
saya buka blog LYSSA dan NURHAFIZAH

Tapi yang paling saya suka
tentula blog saya sendiri ...

muahahaha   

ok tolong klik sini ... plz ----> Duit Raya

Thursday, December 22, 2011

churp churp comel

Hello everybody !!!
wahh .... hujan turun mencurah-curah dari pagi tadi.

Alhamdulillah rahmat Allah ...
menyejukkan dan menyuburkan bumi ini ...

Eh korang sume ?
sape dah daftar churp - churp ?
ha ?? belum ??
rugi tau .... cepat daftar !!
caranya senang je , korang klik sini -----> DAFTAR 




OK dah ? jangan lupa isi semua maklumat yang berkaitan yek .
bagi yg dah sedia ada iklan churp churp di blog masing-masing, jom kita tukar2 link ...
uol klik iklan aku , aku klik iklan korang .. 
mudah kan ?  $$$. 


jom taruk link korang kt komen di bawah ... cepat2 .... !

Sekarang baru saya tahu !



Dulu saya tak tau
kenapa orang dah bertahun-tahun kawin
tapi belum ada anak
Sekarang baru saya tahu !


Dulu saya tak sangka
kenapa ada pasangan dah bertahun kawin
tiba-tiba bercerai 
Sekarang baru saya tahu !


Dulu saya tak faham
kenapa suami minta poligami
isteri bagi keizinan
Sekarang baru saya tahu !


Dulu saya tak mengerti
kenapa bila dapat tahu pasangan curang
isteri biarkan saja
Sekarang baru saya tahu !


Dulu saya tak tahu
kenapa saya tak tahu ?
sebab ....

Sekarang baru saya tahu !






Tuesday, December 20, 2011

Terima Kasih ♥

Terima kasih semua


luvUolls.

muah.

♥♥♥ 



hehehe 
dah 80 follower ... 
:)


Monday, December 19, 2011

ALLAHU AKHBAR !!!! Kalimah Allah di langit ...

Begitu besar kuasa-Nya,
Begitu Agungnya Kebesaran-Nya,
ALLAH MAHA PENCIPTA 
dan tiada siapa pun dapat menghalang 
apa yang Dikendaki-NYA.
ALLAHU AKHBAR !!!!


























Dan katakanlah
Segala puji bagi Allah, Dia akan memperlihatkan kepadamu tanda-tanda kebesaran-Nya, maka kamu akan mengetahuinya. Dan Rabbmu tiada lalai dari apa yang kamu kerjakan. (QS. An-Nahl, 27:93)

Allah SWT berfirman:
"Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segenap ufuk dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelaslah bagi mereka bahwa al-Quran itu benar. Dan apakah Tuhanmu tidak cukup (bagi kamu) bahwa sesungguhnya Dia menyaksikan segala sesuatu". ( Fussilat 41: 53)



My Pre Wedding part 2 ♥

HeLLO hELLO 
Apa khabar Malaysia ?
Semoga semua pembaca berada dalam keadaan sihat , aman , damai dan ceria ....

Hari ni mood nak share gambar pre wedding la ... walaupun dah berbulan pic ni di ambil tapi masih teringat2 lagi suasana ketika shooting. Best rupanya bila ada photographer ambil gambar kita ... mula2 rasa malu yg amat yela sebelum ni posing sorg2 atau org yg kita kenal je yg tlg ambilkan gambar ... hehehe ...





Sebenarnya ada perkara yang agak lucu ketika hari photoshoot itu ... 
pagi tu ingat kan aku dgn en.tunang dan 2 org photographer je dari Rohstudio Photography , so aku pun cam tak berdebar sangat la . Masa tu teruja sebab pakai baju sekolah yg emak en.tunang jahitkan... :)
pastu nak pg pulak sekolah yg sangat dirindui ... bayangkanla dari form 1 sampai upper 6 aku menuntut ilmu kat sek tu ...dan last pg sek tahun 2003 .. woww dh lama gler tak jenguk sek..

So, kami sampai dulu sebelum photographer sampai . Aku pun dh start fikir nak buat pose camane yek ... yg aku tau gaye biase je...tapi en.tunang kata buat spontan jela ..ok la aku pun angguk jela...

Bila sms photographer katanya 5 minit lg smpai dan "sy bawak prop budak sekolah ..."

WHAT ??

Prop budak sekolah ? hah ? tak tau pon ! wuwuwuuwu aku mula la malu2 kucheng ...tgk2 belakang ada 1 van penuh budak sekolah . Uwaaa .... bukan tak suka tapi tak sangka la pulak kan .... tapi aku steady je sebab nanti tak cantik pula muka sebab time tu abg2 photographer da start klik2 ..;p . 




Kalau korang nak tau bukan 2 orang photographer tapi nak dekat 7 orang tau ... Alolo ~ kalau aku ni jenis tak berapa nak pemalu takpela , tapi aku ni mudah segan nak plak kalo dgn org tak kenal . Tapi tak kisahla, en.tunang pun bisik bagusla ramai2 lagi meriah gambar kita ...

Tengah2 aku kontrol ayu tu , photographer perkenalkan aku dgn prop budak2 sekolah tu ... Aku pun just senyum jela malu2 pandang dari jauh ... tiba2 ....

" CIKGU ..... !!!!!!!!! "


hoh ?
rupe-rupenye salah sorang tu bekas anak murid aku daa ~ alamak lagi la berganda2 rasa malu ku ini ...

huhu . Tapi ape2 pun aku enjoy dan berpuas hati dgn pic pre wedding aku . Tercapai jugak hasrat kami berdua nak buat pre wedding back to school . Almaklumla bercinta dari tingkatan 3 ---> kawin .... Alhamdulillah 


so, ini la hasilnya :-
















kalau nak tgk lagi klik SINI dulu

hehe ... 

Nantikan My Pre Wedding part 3 ♥

tata







Kucing yang comel ... meow ... meow ...

Hari isnin yang mendung ,
 namun hatiku masih girang,
 kerana hari ini banyak perkara yang bakal berlaku ...

Ape-ape pon jom layan gambar kucing nak ?

sape peminat kucing angkat tangan ?

 alolo...




perghh ...menggoda



nape ni cyg ? ...



hoh ?




aummm ... cak !  cenyum cikit ...







seme pic ni aku google je ..
eh korang semua !!




cuba KLIK SINI  dan SINI

Ok THANKS =D

cayang korang    


Friday, December 16, 2011

segmen : blogwalking bersama ayuinsyirah

Assalamualaikum wbt ...


budak-budak bermain kotak
sambil bermain makan burger king
wahai abg wahai kakak

jomla kita join blogwalking




sila klik banner utk join
 O_O


kata alu - aluan :-

tuai padi antara masak 
esok jangan layu layuan
jdla follower kalau dh nampak
esok jangan rindu - rinduan ...


kuikui .
=..=











Thursday, December 15, 2011

Oh MasterChef Malaysia ...

Holla 

Jam dah nk dkt pukul 7 . laju2 taip nak kejar drama Tentang Dhia . Dah 2 hari tak tgk sebab atas kete waktu siaran .. ah takpe Tonton ada ... 




Oh ye korang tau tak aku ni peminat no 1 setia rancangan MasterChef Malaysia siaran Astro Ria . Tiap2 hari tgk tak pernah miss . Suka sgt . Lagu tema dia plak buat aku terjoget2 . Gedik kan ? huhu ... Tapi korang tau tak camane nak download lagu ni ?




Bukan pe anak-anak buah aku suke sgt lagu ni nak plak si Saerah Gadis Manja tu . Tiap kali lagu ni ke udara bukan main dia tersengeh2 .. huhu .

Nak tau tak sape pilihan juara aku utk program ni ?

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Saiful
Eh tidak ... 
lagi pun beliau dah terkeluar .. huhu ;p



Abang K ??
Pun bukan ... pun bukan ...

tapi 

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Doktor Ezani

cantik

pandai masak

cool jer ...


pilihan lain ialah :-


Deena



Brian



Ary Malik


















exchange link


jom main exchange link



ok, aku exchange link dengan Gulai Tempoyak Ikan Patin 

korang pun jom la join gak

thanks!


"Jom Join Blogwalking 2012 by JiwarOsak"

Selamat Pagi !!!

Ok semua ceria hari ni ? 
Bagussss .... jom jom join Blogwalking nih ... sila klik banner ye kwn2 ...



diharap dengan adanya segmen blogwalking 2012
ini dapat memudahkan kita blogwalking
sesama kita rakan blogger :)


♥♥♥♥♥♥

aku tag :

inas
yaya



Baby Cute Contest!

Selamat malam kawan-kawan ...

Ada yang belum tido ? 
Jom join contest ni nak ? 
Contest ni sgt comel sebab melibatkan baby ... hihi .. klik banner ye klo nak join ....



Hadiah yang bakal dimenangi :
Pemenang Tempat Pertama (owner blog) :

jika pemenangnya lelaki,
Akan menerima SEHELAI T-SHIRT HATE HERO.

 jika pemenangnya perempuan,
Akan menerima SEHELAI DRESS + SEHELAI SHAWL. 



Pemenang Tempat Kedua (owner blog) :

jika pemenangnya lelaki,
Akan menerima SEHELAI TSHIRT BAND untuk peserta lelaki.

 jika pemenangnya perempuan,
Akan menerima DUA HELAI SHAWL untuk peserta perempuan.

*pemenang hanya seorang*
*kalau perempuan dapat hadiah untuk perempuan..dan sebaliknya...harap maklum*


Pemenang tempat pertama (baby) :

Akan menerima 2HELAI ROMPERS + 2 PASANG BURSHA + 1PASANG TIGHT


Pemenang Tempat Kedua (baby) :

Akan menerima SEHELAI ROMPERS +1PASANG BURSHA


Tarikh tutup :: 8.Februari.2012

__________________________________________________________________________


syarat -syarat penyertaan :

1. Terbuka kepada baby yang berumur dari 1bulan ke 2tahun.
2. Sila Letakkan banner contest di sidebar blog anda dan entry anda.
3. Anda hendaklah menjadi Follower blog BAJU BABY ATAS RAK.
4. Buat entry tentang contest ini dan link back ke entry ini.
5. Sertakan sekeping gambar sahaja dalam entry anda.
6. Terbuka kepada anak sendiri/ anak saudara / adik anda. 
7. Anda dikehendaki menwarwarkan hadiah yang bakal dimenangi didalam entry anda.
7. Sila nyatakan nama anda,nama baby dan tarikh lahir baby.
8. Anda mesti TAG sekurang-kurangnya 4orang untuk join contest ini.
9. Tinggalkan link entry anda di kotak komen.


So ...

memandangkan aku belum ada baby , aku pertaruhkan baby kakak aku ni ... ( niece aku la maksudnyer ... ♥ )



Nama peserta : Eda Amisha
Nama baby : Nur Aira Syafira bt Jamizan
Tarikh lahir baby : 26 / 12 / 2010


-----------> harap2 leh menang , sempena besday baby lagi beberapa hari lagi ... amin ✿~~



tag :

Yaya









Pihak Penaja :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...