My Followers

Saturday, August 17, 2013

Episod 2 : Kisah sedih Adelia beraya di hospital



Salam semua...

Ish..ishh payah benor curik masa nak update belog ni...ni belum kerja lg..bru jd surirumah je pon. Hikhik..

Alhamdulillah Adelia semakin hari semakin sihat dan menggoda. Hehe...suara pon dah ada, selera mkn bertambah dan makin bijak. Syukur sgt...x sanggup tgk Adelia sakit lagi. Luluh hati seorang ibu bila tgk anak kesayangan sakit.

Ohye untuk menyambung entry Episod 1 haritu, Adelia telah dikejarkan ke hospital pada malam raya. Petang rabu tu hari terakhir kita semua berbuka puasa , aku dh perasan badan adelia ada dedar2 sket. After mandi mmg dh tepek siap2 cool fever kt blkang badan Adelia. Dalam kul 8 camtu suapla makan utk beliau.. lps main2 kejap dlm kul 9:50mlm cenggitu Adelia mula menunjukkkan reaksi mengantuk dan mahu tito. Mama pon masukkan bby dalam buaian n suami tolong buaikan Adelia...

Aku pon kembali ke ruang tamu untuk menonton siri korea  Only Because It's You... Tiba2 dalam pukul 10:15mlm suami tiba2 keluar bilik dan mendukung Adelia yg dh lembik dan mukanya kemerah-merahan. "Adelia muntah", kata en suami.

Ya Allah...terus ku rangkul badan Adelia. Panas sangat!! Suhu pon tinggi... dan suara Adelia pon dah bertukar macam orang tercekik. Apa lagi tanpa berfikir panjang terus aku ajak suami pergi hospital. Adelia waktu tu dah terbatuk2 macam ape je...bunyi yang sangat menakutkan ....Bayangkan....bayangkan...pada malam raya. Malam yang sepatutnya bergembira sebab esoknya raya kami berada dalam keadaan cemas dan gusar...

Terus pg wad kecemasan. Adelia waktu tu dah lemah sangat dah ...ni pon tangkap pic sebab nak lekakan dia yang asyik merengek menangis.


#banyak lg nak cite ni.... sambung len kali ye... k bye 

1 comment:

Sya Mimie said...

alahai.. napa adelia..
comelnya dia.. sejuk pndangan..

Post a Comment

Sila lah komen ... hihihi ... =D

Pihak Penaja :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...